This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. By using this site, you agree that we may store and access cookies on your device. More info

Support

Vi erbjuder fri teknisk support, baserad på vår långvariga erfarenhet inom datorgrafikbranschen samt vår nära kontakt med tillverkarna och tillverkarnas gällande supportvillkor. I praktiken innebär vår hjälp att du snabbare får resultat i din produktion, slipper bromsas upp av tekniska problem och blir därmed mer lönsam i din verksamhet. Kontakta oss gärna för en mer ingående förklaring av vår support.

Fri teknisk support

Vi erbjuder fri teknisk support till alla våra kunder för produkter köpta hos oss, och i enlighet med tillverkarnas supportvillkor. I praktiken innebär det att vi hjälper dig med de tekniska frågorna så att du kan få dina program och dina hårdvaror att fungera samt ger dig den information du behöver för att hålla dem uppdaterade.

Dina supportfrågor skickar du till oss via supportformuläret som du kommer till när du klickar på "Helpdesk" under support toppmenyn "Hjälp" på vår sajt. Du måste logga in för att kunna skicka in en supportfråga. För att vara så rättvisa som möjligt så har vi ett kösystem där alla ärenden hanteras kronologiskt.

Klicka här för att skapa en helpdesk-ticket med en supportförfrågan.

Svarstider

Våra kontorstider är 08.00-17.00 och under den tiden försöker vi lösa så många supportcase som möjligt och så snabbt vi bara kan. Vi garanterar ingen lösningstid på supportcase eftersom det beror på ärendets komplexitet men i de flesta fall har du fått den hjälp du behöver inom 48 timmar och oftast betydligt mycket snabbare än så. För att vara så rättvisa som möjligt så har vi ett kösystem där ärenden hanteras kronologiskt, undantaget kunder med premium-support som har prioritet.

Serviceavtal

Creative Tools kunder – som köpt nya 3D-skrivare hos oss – erbjuds serviceavtal i anslutning till produkten. För att hjälpa dig som kund att få ut mesta möjliga av din 3D-skrivare och hålla den i bästa möjliga skick har vi tagit fram några alternativ för dig som inte bara vill ha vår fria support via helpdesken eller rådgivning. Med våra nya serviceavtal får du två nya nivåer av hjälp och stöd när du behöver det.

Serviceavtalet är en form av inskicksservice där du kan skicka in din maskin när du stött på större problem. Vi skickar ut en retursedel till dig om problemen blir så allvarliga att vi måste undersöka din maskin. När vi väl har din maskin tittar vi på den så fort vi kan och undersöker vad som är fel.

Läs mer om serviceavtal här.

Rådgivning

Du får kostnadsfri rådgivning för att bättre förstå utbudet av olika datorgrafikprogram och dess användningsområden. Genom att först använda oss som bollplank och beskriva dina mål kan vi lättare föreslå de verktyg som passar dig bäst. Du är välkommen att kontakta oss för information om vår rådgivning.

Att tänka på vid support

Tänk gärna på att komplettera din fråga med följande information. Det underlättar arbetet och gör att vi kan ge dig ett snabbt svar.

  • En noggrann beskrivning av din fråga
  • När händer ett eventuellt fel? Kan det upprepas flera gånger?
  • Vilket program och version använder du?
  • Har du några eventuella servicepaket installerade för det programmet, i så fall vilka?
  • Vilket operativsystem, version och service pack används? (Linux, Mac OS, Windows)
  • Bifoga gärna skärmdumpar av programmets gränssnitt med eventuella anvisningar och felmeddelanden
  • Bifoga gärna filer som berör problemet, t. ex. en 3D-scenfil inklusive texturer
  • Undvik att bifoga större filer än 8 MB via e-post. För större filer rekommenderar vi fildelningstjänster som t.ex. Dropbox. För att skicka många skärmbilder rekommenderar vi Flickr.

Inskicksservice och returer av hårdvara

Det är ytterst viktigt att packa din maskin säkert inför transport. Använd helst originalemballage som produkten skickades i till dig. Om du använder annat emballage bör du skicka bilder på ditt packningsalternativ till vår helpdesk innan paketet skickas.

Gäller det en 3D-skrivare är det extra viktigt att fixera axlarna med flera kraftiga buntband eller t.ex. flera varv med snöre som håller dem på plats under transport. Alltför ofta har kunder har skickat in sina maskiner för underhåll eller garantiåtgärd på felaktigt sätt och när varan kommer till oss är den helt trasig. Ibland så illa att den inte går att rädda!

Det är ditt ansvar som kund att packa produkten på korrekt sätt och vi ersätter inte transportskadade varor som skadats på grund av undermåligt emballage eller bristfällig fixering av rörliga delar.

Om du är osäker på hur du skall packa din produkt, kontakta alltid vår helpdesk för rådgivning innan du skickar lådan till oss.

Kontaktinformation

Klicka här för att skapa en helpdesk ticket med en supportförfrågan.

Vill du hellre ringa in din fråga så kan du göra det till oss på 035-77 77 890, då hjälper vi dig att skapa en supportförfrågan.