This website uses cookies for statistics, customized content and ads. By using this site, you agree that we may store and access cookies on your device. More info

colorFabb - copperFill - 2.85 mm (3.0 mm)

colorFabb - copperFill - 2.85 mm (3.0 mm)

Description

ColorFabbs CopperFill består av colorFabb PLA-PHA och merparten fint kopparpulver.

OBS - Experimentellt material

Rekommenderade grundinställningar (Justering krävas för just din maskin!):

  • 195-220C* nozzle temperatur
  • 40 - 100 mm/s utskriftshastighet (Ultimaker2)
  • 50-60C på byggplattan (om du har en, inget krav men rekommenderat)

Tester har visat att det fungerar bäst på metall-hot-ends såsom E3D och den på MakerBot Replicator 2. Hotends som har teflon/plast-kopplingar kan klogga igen betydligt enklare. Vi rkommenderar INTE den här plasten för nybörjare.

TIPS!  Beroende på din 3D-skrivare så kan du behöva ställa in både maskin och mjukvara för att flöde mer plast än normal PLA-utskrift. De flesta plaster som extruderas sväller lite vid extrudern under utskrift vilket man kompenserar för i standard slicing-profiler. BronzeFill gör inte det och du kan behöva öka flödet med ca 4-8% för ett lyckat resultat (gjort på Ultimaker 2)

OBS! Colorfabb rekommenderar att man använder en rostfri nozzle vid utskrift med den här filamentsorten.

Efterbehandling:

Polera och sandpappra gärna metall-utskrifterna för ett snyggt och skinande resultat. Sandpapper med hårdhet 120-180 är utmärkt för att få bort lagertjocklekens ränder. Var försiktig så du inte slipar bort för mycket! Efter de första passen kan man fortsätta med sandpapper 240-320 och därefter slutföra med 600 eller högre. Som extra slut-touch kan man polera med en trasa och polish för att få ett skinande resultat!

Filament
Filament Diameter 2.85 mm
Filament Weight 0.75 kg
Material Type copperFill
  • Product Code: 3303631
  • Availability: In Stock
  • 511 SEK
  • Ex Tax: 409 SEK

Tags: colorfabb, copperfill, 2.85mm, 750g, filament, plast, plastic, printmaterial, 3D-printmaterial, printing material, plasttråd