This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. By using this site, you agree that we may store and access cookies on your device. More info

Dagens 3D-print från Thingiverse - Påsklämma!

2013-03-20 14:08

I skrivande stund finns det 63.976 gratis filer att ladda hem från sajten Thingiverse.com! De flesta är 3D-filer i STL-format som man kan återskapa som fysiska objekt i plast på en personlig 3D-skrivare. Med så många filer att välja bland är det svårt att bestämma sig för något man vill förverkliga.

Idag har vi valt att 3D-printa walters anpassningsbara påsklämma. Det är en mycket smart och minimalistisk design som fungerar utmärkt när den stänger till plastpåsar.

Den finns att ladda hem som STL-fil i 60, 80, 100 och 120 mm i längd. Den som önskar en annan storlek kan också via webbläsaren på Thingiverse skapa en egen version av påsklämman i en annan dimension. 

Som dagens 3D-print har vi skrivit ut den i 60 mm. Det gjorde vi på en MakerBot Replicator 2 3D-skrivare. Vi valde att printa den i normalstor lagertjocklek på 0,27 mm och använde den miljövänliga PLA-plasten som kostar cirka 40 öre per gram. Den färdiga klämman väger cirka 3 gram vilket gör att den i material kostar endast 1 krona och 20 öre. Det är med andra ord billigare att 3D-printa sin egen påsklämma än att köpa den i affären! ;) Det tog nio minuter för Replicator 2 att skapa den.