Logga in

Kategorier

RepRapPro

RepRapPro drivs av Adrian Bowyer, Jean-Marc Giacalone och Sally Bowyer. Tekniken härstammar från det ursprungliga RepRap-projektet som för några år sedan skapade de första öppna 3D-skrivarna och blev startskottet för en revolution inom 3D-printing. Ett primärt mål för projektet är att utveckla och driva 3D-skrivartekniken framåt och dela med sig av den under öppen källkod, vilket gör det möjligt för många att ha råd med en egen 3D-skrivare.

RepRapPro-3D-skrivarna är därmed också släppta under Open Source då alla 3D-filer, konstruktion och mjukvara är släppta under en fri licens för vem som helst att ladda hem gratis och använda fritt. Det som utmärker Pro-modellerna är att de ligger i teknikens framkant och utvecklar t.ex. 3D-printing i olika färger simultant med plast.

Skrivarna säljs i huvudsak som byggsatser som delas in i två grupper per 3D-skrivarmodell (med och utan plastdelar). Om man redan har en 3D-skrivare kan man beställa endast de mekaniska och elektroniska komponenterna (hardware kit) och låta en befintlig 3D-skrivare skapa en ny uppsättning av plastdelar från billig plast.

I respektive byggsats (full kit) ingår alla delar som behövs för att bygga 3D-skrivaren. Utförliga bygganvisningar finns på Internet som Wiki. Man bör räkna med minst 15 timmars byggtid. Dessa 3D-skrivare använder sig av vanlig standard 1,75 mm rund plasttråd för 3D-printing. Vid önskemål erbjuder vi färdigbyggda RepRapPro 3D-skrivare samt utbildning och konsultation. Kontakta oss gärna för mer information. 

Visa:
Sortera efter:
RepRapPro Tricolour Mendel
3D-skrivaren Tricolour Mendel bygger på de välkända RepRap-3D-skrivarna och kan ses som en s..
876.60 €
Exkl moms: 701.28 €