fbpx
Featured Video Play Icon

MakerBot lanserar tre nya 3D-skrivare och komplett 3D-printplattform!

Idag annonserade Bre Pettis från MakerBot att de släpper tre nya 3D-skrivare och en funktionsrik integrerad plattform som gör 3D-printing mycket enkel.

MakerBot Replicator Mini

En liten behändig och mycket prisvärd 3D-skrivare för skrivbordet som är framtaget för den som vill ha en liten maskin på skrivbordet för att göra snabba prototyper i en byggvolym på 100 x 100 x 125 mm. 

Replicator Mini kan styras trådlöst via en mjukvara som installeras på en dator eller via en app från en mobil eller läsplatta. Den har också en enknappslösning för att starta utskrifter direkt vid maskinen.

Genom den inbyggda webbkameran kan man när som helst se hur 3D-utskriften fortgår samt ta bilder och dela med sig av dem på sociala medier.

MakerBot Replicator 

Den femte generationen 3D-skrivare från MakerBot. Ger professionella 3D-utskrifter för ett pris som alla som vill ha en prototypmaskin kan ha råd med. Den har 11% större byggvolym än föregångaren vilket innebär 252 x 199 x 150 mm.

Replicator kan styras trådlöst via en mjukvara som installeras på en dator eller via en app från en mobil eller läsplatta. Den har också en 3.5 tums färgskärm samt en navigationsratt med vilken man kan kontrollera och styra maskinen.

Genom den inbyggda webbkameran kan man när som helst se hur 3D-utskriften fortgår samt ta bilder och dela med sig av dem på sociala medier.

MakerBot Replicator Z18

Detta är monstermaskinen för den som vill kunna skapa industriella 3D-utskrifter i en mycket stor volym på hela 305 x 305 x 457 mm!

Replicator Z18 kan styras trådlöst via en mjukvara som installeras på en dator eller via en app från en mobil eller läsplatta. Den har också en 3.5 tums färgskärm samt en navigationsratt med vilken man kan kontrollera och styra maskinen.

Genom den inbyggda webbkameran kan man när som helst se hur 3D-utskriften fortgår samt ta bilder och dela med sig av dem på sociala medier.

Anslutningar och datahantering

I den nya plattformen som förenar MakerBots nya 3D-skrivare kan man enkelt kommunicera med maskinerna på följande sätt:

  • USB-minne – Man för in ett helt vanligt USB-minne i 3D-skrivarens panel
  • USB-kabel – Direkt från datorn genom en ansluten USB-kabel
  • Ethernet cable – Via en vanlig nätverkssladd (RJ45)
  • Wi-Fi – Trådlöst via wi-fi genom datorns trådlösa anslutning.

Se vad 3D-skrivaren gör var som helst

Med hjälp av den inbyggda webbkameran som sitter monterad inuti 3D-skrivaren och dess anslutning till nätverket kan du när som helst bevaka vad din MakerBot Replicator gör och styra dess funktioner. Om du t.ex. vill stoppa utskriften kan du göra det direkt från mobiltelefonen!

Helt ny löstagbar extruder

Alla nya modeller baserar sig på MakerBots nya extruderplattform som bland annat innebär att man lätt kan ta loss den och byta ut mot en annan. Likaså kan den mäta matningen av plasttråden och därmed pausa 3D-utskriften om plasten skulle stanna. När man löst frågan kan 3D-utskriften återupptas.

Kom åt dina 3D-filer var som helst

I MakerBots nya filhanteringssystem via molnet blir det lekande lätt att spara 3D-filer och färdigberäknade 3D-utskriftsfiler online. Via den inbyggda skärmen eller en mobilapp kan dessa sättas igång på 3D-skrivaren.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *